Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

We zijn begonnen! LOFlab A

Laatst bijgewerkt op:

Met een treinreis van tweeëneenhalf uur heb ik ruim de tijd gehad om de afgelopen dag, mijn eerste LOFlab, te overdenken. Over ontvangst, ontmoetingen, inzichten en bijvangst! De dag begon vroeg; vanuit het heuvelachtige zuid- Limburg reis je wel even naar Bunnik. Vol verwachting klopte mijn hart. Wie zou ik ontmoeten, hoe zou mijn initiatief ontvangen worden, wie gaat er met me mee op expeditie en welke initiatieven zouden mij kunnen inspireren? De ontvangst was hartelijk en prettig.  Goeie koffie, altijd fijn na zo'n lange reis! Wat hadden er velen met mij de weg naar Bunnik gevonden. Nooit gedacht dat er zo'n grote groep pioniers zou zijn. Er waren vele ontmoetingen gedurende de dag. Jammer genoeg alleen maar mensen uit het VO. Ik vond het zeer interessant om hun initiatieven te beluisteren, maar ik merkte ook dat we hetzelfde vak hebben, maar toch hele andere dingen doen en tegen hele andere problemen aanlopen. Niet moeilijkere of makkelijkere problemen, maar ándere! En gek eigenlijk dat je daar zo weinig weet van hebt. Wat zou het mooi zijn als onderwijsmensen vaker op deze manier met elkaar in gesprek kwamen. Dat zou voor alle partijen leerzaam zijn. Dan mijn initiatief: wie ik er ook over vertel, iedereen verzucht 'oh, als dat eens zou lukken!' Iedereen ziet de noodzaak, dus ik ben gemotiveerder dan ooit om het te gaan uitwerken. Wil je erover sparren met mij, meld je dan alsjeblieft; hoe meer input en inzichten, hoe beter! Tenslotte de bijvangst van deze dag: leuke contacten met mijn expeditiegroep maar ook verrassende ideeën over een talentenklas. En laten wij op bs Hulsberg daar nou ook toevallig mee bezig zijn! Ik heb meteen mijn collega's gemaild. Ik vond het een interessante dag. Jammer genoeg nog wat weinig input op mijn eigen initiatief maar dit komt vast goed. De contacten zijn gelegd, de eerste horde is genomen. Ik verheug om op het vervolg!;None;None