Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

W&T: Een wereld gaat voor je open! (Deel 2)

Laatst bijgewerkt op:

“You cannot swim for new horizons until you have courage to lose sight of the shore.” Een motto dat goed past bij de situatie waar ik op dit moment zit. Zeker nadat het project de afgelopen 12 weken stil heeft gelegen na een knieoperatie. En dan bedoel ik ook echt stilgelegen. Voor de vakantie zijn we druk geweest met het zoeken van sponsoren en met de doorbraak van de lokalen, maar daarna is het angstvallig stil geworden. Nu ik bezig ben met re-integreren heb ik gelukkig weer tijd om verder te gaan. Maar waar ga ik verder? Hoe ga ik het plan uitwerken? En welke hulp kan ik hierbij gebruiken? Terwijl ik dit schrijf merk ik ook dat ik vaak het woord ‘ik’ gebruik. Een woord wat ik graag zou willen vervangen door het woord ‘wij’. Het plan is namelijk begonnen bij mij, maar het is wel de bedoeling dat wij het als school gaan uitwerken en gaan inzetten. Samenwerking is hierbij heel belangrijk en de aftrap met de werkgroep was dan ook zeer goed. Je merkt gelijk dat het delen van ideeën je verder helpt en het wordt ook gelijk een gedeeld plan. Maar waarom dan toch dat citaat over loslaten? Dat heeft alles te maken met de invulling van het plan. Vaak als ik opdrachten moest maken ging dit volgens een richtlijn. Wanneer je je hieraan houdt, krijg je vaak het gewenste resultaat; namelijk een voldoende voor de toets, een goed voor het verslag etc. Maar wat als er geen richtlijnen zijn en we zelf alles mogen bedenken en mogen invullen?! In mijn geval loop je dan aardig vast. Er zitten namelijk genoeg ideeën in mijn hoofd, maar welke zijn goed? En niet geheel onbelangrijk, welke plannen zijn uitvoerbaar? Hoe leggen we goed contact met bedrijven, zonder gelijk met het financiële plaatje aan te komen? En hoe zorgen we ervoor dat er een beetje schot in de zaak komt? Allemaal logische vragen, maar soms is het ook gewoon goed om te beginnen. Daarom is het fijn om een start te maken met een werkgroep, bedrijven te bellen en feedback te krijgen op de manier van communiceren en afspraken te maken met mensen die je verder willen helpen. Want naast een financieel plaatje heb je natuurlijk ook het gedeelte waarin je moet ontwerpen en moet filteren, want welke kant willen we precies op? Daarom is het voor mij belangrijk om die veilige richtlijnen los te laten en gewoon aan de slag te gaan. Natuurlijk gaan we dan nog tegen dingen aanlopen of verlopen dingen niet zoals gepland, maar daar hebben we nu tijd voor gekregen en dan is het belangrijk om er ook echt iets mee te doen. Na al die ‘stille’ weken voelt dit als een nieuwe start en daar gaan we dan ook hard aan werken; Let’s continue our journey!;None;None