Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Vruchtbare eerste week.

Laatst bijgewerkt op:

Maandag eerste schooldag, mijn eerste dag op 'kantoor'. Ik wist nog niet zo goed waar ik moest beginnen met het thema 'gepersonaliseerd leren'. In de vakantie had ik al wat theorie gelezen en hier ben ik vandaag mee door gegaan. De 3 artikelen van Machiel Karels gaven een duidelijk inkijk in het gepersonaliseerd leren. Die kan ik zeker gebruiken om het team enthousiast te maken. Ik heb ook mijn persoonlijke pagina gevuld met mijn initiatief en heb ik mijn pitch geschreven voor het eerste lerarenlab van woensdag 20 september. Snappet heeft net voor de vakantie het systeem omgezet naar 3.0 en dat is een andere leeromgeving dan we gewend zijn. Omdat ik dit jaar niet in groep 4 t/m 8 sta en ik niet veel met Snappet in aanraking kom, interessant om toch de verschillen te ontdekken met Snappet 2.0. Dus daar ook al wat tijd rond gesnuffeld, want Snappet gaat een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van het gepersonaliseerd leren. Natuurlijk heb ik  tussendoor ook bij mijn collega's binnengekeken hoe de eerste schooldag vergaat, want dat is toch een speciale en voor sommige een spannende dag. Dinsdag ben ik verder gegaan om me te verdiepen in de 4 verschillende werkwijzen die Snappet aanbiedt op het gebied van rekenen. Ik kwam ook bruikbare documenten tegen van andere enthousiaste leerkrachten met snappetposters met de rekendoelen etc. Mooie inspiratie waar ik zeker iets mee kan. Ik had vandaag ook een afspraak met Inge van de Ven, zij gaat me begeleiden in het proces. Samen hebben we de studiedag voorbereid voor 8 september, waarin we met het team gaan brainstormen over waar we naar toe willen met gepersonaliseerd leren. Daarna de uitnodiging gemaakt voor de teamleden en presentatie gemaakt door middel van Prowise. Ik vind dat ik behoorlijk productief ben geweest de eerste 2 dagen. Ik merk wel dat als ik een tijd achter de computer heb gezeten, dat ik dan even iets anders moet gaan doen. Wandelingetje of kopietje maken, maar koffie/thee doet het ook goed. Morgen dagje voor de klas, kleuters. Erg zin in! En dan gaan we volgende week weer verder met mijn LOF. ;None;None