Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Voortgang LOF-traject Ontwikkeling toegankelijkheid ICT/techniekonderwijs

Laatst bijgewerkt op:

Afgelopen maand druk geweest met inlezen en dossiervorming van alle mogelijke artikelen die in verbinding staan met mijn traject. Daarnaast materialen geïnventariseerd en een en ander besteld via internet. Ik ben nu de trotse bezitter van de Bee-Bot en zijn grotere broer Pro-Bot, Bendoo (Raspberry PI), een Thymio-robot en een grote hoeveelheid materialen om met de Micro:Bit bezig te gaan. Ook heb ik een aantal bijeenkomsten gevolgd: Programmeren op de Basisschool van DigiLeerkracht, een Cultuur en Technieksessie in de prachtige Gasfabriek in Deventer, volgende week een Train-the-trainer-bijeenkomst in Deventer en in januari ga ik naar Onderwijsinzicht 2020 om de trends op ICT-gebied te horen en (hopelijk) ervaren. Afgelopen woensdag ben ik naar een bijeenkomst geweest van Sterk Techniek Onderwijs. Dit netwerk is in mijn regio bezig het (V)MBO weer op de kaart te zetten (imago-verbetering), maar willen tevens de koppeling met de basisschool maken (groep 7 en 8). Ideeën die langsgekomen zijn: klassen uitnodigen op (V)MBO-scholen en Praktijkonderwijs-scholen, basisscholen gebruik laten maken van de technieklokalen op de (V)MBO-scholen in de regio, gastlessen laten verzorgen door techniekleraren van het (V)MBO. Vanuit het ministerie is hier een subsidie van € 1.000.000 per jaar (voor vier jaar). Ik heb me aangemeld mee te willen praten in de stuurgroep die gaat over het beleid en de ontwikkeling van de talloze ideeën die er zijn.

Gisteren mijn werkgroep samengesteld waarmee ik ICT en W&T op de Kerst Zwartschool in Ruurlo ga opzetten. Binnenkort gaan we starten met het maken en op papier zetten van onze visie (en de visie van de school) op gebied van ICT/W&T. Ook mijn gesprek gehad met Caroline Soesbergen over mijn LOF-traject. Dit heb ik als zeer nuttig ervaren. Door alles wat om mijn traject speelt en ook machtig interessant is, merk ik dat ik alles wil aanpakken. Samen bekeken waar mijn belangrijkste prioriteit momenteel ligt. Mijn ontwikkelcanvas bekeken en verder ingevuld en aangevuld.;None;None