Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

verdiepen in de literatuur

Laatst bijgewerkt op:

mei 2018: De afgelopen weken heb ik me verdiept in allerlei literatuur rond het thema non-verbaal communiceren in het onderwijs, gericht op het leerkrachten gedrag. Een aantal titels van interessante onderzoeken wil ik jullie niet onthouden:

  • Nonverbal communication skills to be used in the education field (Andersen et.al., 1979)
  • Teachers' nonverbal behavior and its impact on student achievement (A.N. Anoudry & M. Arif; 2012)
  • Teachers/ student verbal and nonverbal behaviours in Psychology in music (K. ZHukov; 2013)
  • Teachers: opinions about the use of body language (H. Benzer; 2012)
  • Development of the nonverbal communication skills of school administrators scale (NCSSAS); validity, reliability and implementations study (T. Uzum,; 2017)
  • Lichaamstaal; praktijkboek voor de leraar (V. van Geel; 6e druk 2009)

Wat heerlijk om me diepgaand te storten in de wereld van kennis. Mijn focus voor eigen onderzoek wordt hierdoor steeds meer gescherpt. Binnenkort kan ik verder gaan met dataverzameling; welke wil ik verzamelen en hoe ga ik dit doen? Later daarover meer... Binnenkort zal ik meer delen over de inhoud van de onderzoeken en wat dit betekent voor mijn onderzoek. 6 juni 2018, 's Heer-Hendrikskinderen;None;None