Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Toolbox

Laatst bijgewerkt op:

Toolbox voor leraren die aan de slag gaan met vernieuwing op school

LOF bood ondersteuning aan leraren die een eigen initiatief willen realiseren. De leerervaringen van de deelnemers aan LOF, en voorheen ook Onderwijspioniers, zijn bijeengebracht in deze toolbox. Handig voor leraren die werkten aan een LOF-initiatief, maar ook voor alle andere leraren die een eigen initiatief op hun school willen realiseren.

Pioniersgids:

Een fasewijzer die ervoor zorgt dat jij de volgende stap kunt zetten in het vernieuwingsproces waarin jij je bevindt. Per fase zijn er startpunten en leervragen geformuleerd rond de verschillende pioniersfases. Je kunt in deze gids beginnen waar je wilt, en wat past bij jouw situatie en voorkeur.

Pioniershandboek:

In het pioniershandboek vind je de meest gebruikte werkvormen bij onderwijsinnovatie. In dit handboek vind je de oefeningen en methodieken die pionierende leraren vaak verder geholpen hebben. Niet omdat deze werkvormen in beton gegoten zijn, maar omdat ze je als pionier in bepaalde situaties net een stapje op weg kunnen helpen

Ontwikkelprincipes:

Groot denken, maar klein beginnen. Durf te delen, te vragen en te betrekken. Een greep uit de ontwikkelprincipes van LOF: uitgangspunten die bij elke LOF-traject worden gehanteerd.

Ontwikkelcanvas:

Dit canvas is een handig hulpmiddel bij onderwijsinnovatie. Vul voor jezelf de verschillende velden in en ga aan de hand daarvan in gesprek met anderen over je initiatief.

Onderwijspionier in vier stappen:
Zelf een (thema)lab organiseren:

Checklist voor iedereen die zelf een lab wil organiseren.

Even ontspannen:

Spoken word Dialogue MusicMuzikaal intermezzo De Malse Makkers;None;None