Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Talent stimuleren en begeleiden

Laatst bijgewerkt op:

Ik ben Wendy Leeuw, Ib-er en leerkracht op Basisschool Bernardus in Saasveld. Sinds Kort een Leader in Me school.Onze leerlingen zijn medeverantwoordelijk voor hun eigen onderwijs/ontwikkelproces en wij ondersteunen daarbij. Leerlingen moeten hierbij pro-actief zijn.Een keer in de week begeleid ik een talentklas met leerlingen uit groep 5 t/m 8. In deze groep is veel behoefte aan kennis over vaardigheden en talenten, en over hoe deze in te zetten zijn. Eigen talenten, maar ook die van een ander.Belangrijk is daarbij zelfkennis. Dit wil ik graag versterken door leerlingen en leerkrachten meer inzicht te geven over het gebruik van executieve vaardigheden en metacognitie. Ik zou het graag breder willen trekken dan alleen de talentklas. Talent is namelijk zeer veelzijdig, maar ‘slim zijn` lijkt hier de meest gehoorde definitie. Talent ontwikkelt zich als je er weet van hebt en je er ook actief iets mee doet. Talent mag en moet groeien! Leerlingen moeten hier zelf initiatieven in nemen en leerkrachten kunnen hierbij een enorme stimulans zijn. Hiervoor wil ik mij verdiepen in hoe je leerlingen bewust maakt van hun metacognitie en de executieve vaardigheden die zij kunnen inzetten in dit prachtige ontwikkelproces. Wil ik ideeën op doen over eigenaarschap en vrijere leeromstandigheden gedurende de dag.Iedereen heeft talent en kan dit inzetten om zijn zelf gestelde doelen te behalen. Daarom mijn initiatief om hier op school talent bij leerlingen en leerkrachten te stimuleren en te begeleiden. Ik sta open voor nieuwe inzichten en ideeën.;None;None