Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

'Studio Angela' verbindt!

Laatst bijgewerkt op:

Mijn eerste blog! Hoi, ik ben Margreet en ik heb het mooiste beroep ter wereld: ik ben groepsleerkracht PO. Ik heb nu de kans gecreëerd om aan de slag te gaan met mijn missie: ‘The best teachers show you where to look, but don’t tell you what to see’*. “Ik ben Lea en ik doe mijn spreekbeurt over mijn konijn. Hij heet Flappie, is 6 jaar oud en eet konijnenvoer (Visualiseer: PPT blz. 2 met foto Flappie en veel tekst…).” In onze snel veranderende digitale wereld en met alle kennis die we nu hebben over de manier waarop we leren, vind ik een spreekbeurt op deze manier niet meer passend. In een voor mij ideale onderwijssituatie mag ik doorgaan met kennisoverdracht en mag ik daarnaast (met mijn collega’s) een pad bewandelen waarin meer ruimte is voor een mix van: talentontwikkeling, onderzoekend leren, oplossingsgericht werken, ervaringsgericht onderwijs, samenwerken en reflecteren. Het onderwijs staat op een kantelpunt. Hét moment om mijn collega’s te inspireren met mijn onderwijsdroombeeld. Ik ga dit realiseren door als basis ‘Studio Angela’ op te zetten. Een fysieke studio wordt in school gebouwd en een leerlijn ‘presenteren’ gaat zich de komende twee jaar vormen. We leren skills aan voor presenteren en samenwerken op een manier die past bij het nu en de toekomst. “The most valuable resource that all teachers have is eachother. Without collaboration our growth is limited to our own perspectives.”* De weg ligt open, we mogen met elkaar nadenken, ervaringen uitwisselen en daarmee bij ieder kruispunt samen bepalen welke richting we op gaan. Geen top down, maar bottum up! Ik heb er zin in!;None;None