Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Samen op ICT-reis

Laatst bijgewerkt op:

;Ik ben zeer enthousiast over de voordelen van ICT in de klas. Mijn uitdaging is om het team van mijn school mee te nemen in mijn enthousiasme door samen de mogelijkheden die ICT biedt te gaan ontdekken en zodoende het gebruik van ICT in de les te bevorderen.;Doel voor mij is mijn collega’s in mijn team te enthousiasmeren voor de mogelijkheden die ICT biedt aan het onderwijs. Ik gebruik zelf vaak ICT middelen, probeer mij continu te vernieuwen. Echter zie ik dat veel collega’s van mij ICT incidenteel inzetten in hun lessen. Men is niet altijd goed op de hoogte van de mogelijkheden die ICT kan bieden en soms is er ook sprake van enige weerstand. Ik heb mijn collega’s weleens tips en ideeën aangereikt maar dit was niet structureel. Mijn uitdaging is vooral hoe ik andere leerkrachten mee kan nemen en het ICT-gebruik op school op een hoger niveau kan krijgen. Mijn uitgangspunt is dat we dit samen als team doen waarbij de leraren in zijn/haar kracht wordt gezet. De vraag is wat zij nodig hebben om gebruik van ICT tot een succes te maken. Hoe kunnen mijn collega’s makkelijker omgaan met dergelijke middelen waardoor ook voor hen meerwaarde ontstaat van digitaal onderwijs en hoe kan ik hen hierbij helpen? Om dit doel te bereiken organiseer ik een kick off bijeenkomst, organiseer ik individuele sessies en ondersteun ik ze in de uitvoering en toepassing in de lessen. Afhankelijk van individuele behoeften en waarbij kennisdelen centraal staat.