Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Pitch 'Van prietpraat naar beginnende geletterdheid'

Laatst bijgewerkt op:

Ik ben Moniek Rooijakkers en al 5 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Op basisschool St. Trudo werk ik fulltime in groep 1/2 en dit schooljaar ga ik 1 dag in de week uit de klas om aan mijn LOF te werken. Met de komst van een Kinderdagverblijf (KDV) in onze school en de doorgroei naar een Integraal Kindcentrum willen we bijdragen aan een goede ontwikkeling van kinderen op taalgebied. Door op de hoogte te zijn van de taalontwikkellijnen en meer op elkaar af te stemmen kunnen we ons onderwijs hier nog meer in verbeteren en deze doorgaande ontwikkellijn verwezenlijken. Vanuit ons excellentieprofiel dat zich onder andere richt op het onderzoekend leren, willen we deze kennis doortrekken naar 0-4 jaar. Door meer bewust bezig te zijn met onderzoekend leren kunnen we meer halen uit de taalontwikkeling. Ik wil me verdiepen in de theoretische achtergronden van de taalontwikkeling. Vooral eerst zelf onderzoek doen, dit theoretisch onderbouwen, op consultatie bij andere scholen/instellingen. Daarna uitwerken van thema's, ICT-toepassingen uitproberen en leerkrachtvaardigheden van de collega's daarin vergroten. En in de laatste fase de thema's samen uitwerken met de collega's en ondersteuning/feedback in de praktijk. Middels deze LOF hoop ik op inspirerende voorbeelden van andere scholen/IKC's. Feedback, idee├źn en kritische vragen om verder te komen. Ik heb er erg veel zin in om dit initiatief uit te gaan werken en mijn collega's net zo enthousiast te maken. ;None;None