Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Pitch- tijd voor een nieuw avontuur!

Laatst bijgewerkt op:

Mijn naam is Doreen de Bruijn ik ben 37 jaar oud en werkzaam als groepsleerkracht van groep 6 op de Calvijnschool in het Drentse Hoogeveen. Na een periode van 2 jaar waarin wij de druk van de inspectie letterlijk hebben gevoeld, waarin wij onder toezicht stonden en veel experts in de school hebben gehad is het nu weer tijd om de ramen open te zetten. We hebben weer lucht en ruimte om zelf initiatief te nemen. We mogen weer dromen en plannen maken. We gaan opzoek naar onze persoonlijke waarden en overtuigingen om vandaar uit onze gemeenschappelijke waarden te vinden. We onderzoeken onze teamcultuur. Als de basis (visie) goed staat kunnen we komen tot een duurzame ontwikkeling. We gaan ons onderwijs zo inrichten dat het matcht met onze visie. Binnen de (vrijgemaakte) context waar ik werk is een team meestal enigszins afwachtend, behoudend en wordt initiatief vooral van de leidinggevenden verwacht. Ik ga daar verandering in brengen. Ik ga (samen met een aantal collega’s) de kar trekken. Ik ben van mening dat een onderwijsontwikkeling vanuit het team (personeel) moet komen wil het echt draagkracht hebben. Daarnaast wil ik ouders en studenten betrekken. De school is ook van de ouders. Ik wil hen betrekken en meenemen in het denkproces. Samen zoeken, ontdekken, onderzoeken……de wereld in……..een nieuw avontuur!;None;None