Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Pitch project strategielessen 5M

Laatst bijgewerkt op:

Goedendag, Ik ben Evelien Gudden. Tien jaar geleden kwam ik voor het eerst betaald voor de klas te staan. Mijn onderwijshart is sindsdien alleen maar gegroeid. Daar waar ik ooit tijdens stages dacht nooit meer voor de klas te willen staan, kan ik me nu geen ander beroep meer indenken. Toch had ik het niet mis. Ik ben mezelf steeds minder gaan zien als vakdocent en meer als innovator en coach. Gelukkig krijg ik die ruimte ook op de anders leren afdeling van het Beatrix College: 5M. Al 15 jaar lang biedt deze school leerlingen die op een andere manier onderwijs willen volgen de mogelijkheid om vaardigheden boven de vakken te stellen. Ze leren plannen, organiseren, onderzoeken, presenteren, samenwerken, zelfstandigheid, reflecteren en zoveel meer. Dit gebeurt echter alleen in de onderbouw. Komend jaar komt daar verandering in en starten wij met een examenklas 4Tl. Daarin willen we strategielessen aanbieden om de echte examenvaardigheden eigen te maken. Denk hierbij aan: rekenen, brongebruik, argumentatie, leren, lezen, antwoorden formuleren, enz.  Dit zal vakoverstijgend zijn. Samen met 3 enthousiaste collega’s vanuit verschillende vakgebieden ga ik deze middels het LOF ontwikkelen.  Hiervoor zullen wij in kaart moeten brengen welke vaardigheden belangrijk zijn, welke behoefte docenten en leerlingen hebben en een lessenplan ontwikkelen, danwel putten/aanvullen uit of met bestaande methodes. Met het platform It’s learning kunnen de leerlingen deze zelfstandig onder begeleiding van docenten doorlopen. Er staat een hoop te doen. Inventariseren, onderzoeken, ontwikkelen en publiceren. Kom maar op!;None;None