Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

PITCH; persoonlijke groei door creatieve vakken

Laatst bijgewerkt op:

Ik ben Crissy Vos. Ik ben voor het derde schooljaar werkzaam als groepsleerkracht op SBO de Wissel in Oosterhout. Onze populatie verandert. Dit vraagt om een andere benadering vanuit de leerkrachten. Ik wil gaan onderzoeken of ik door middel van creatieve vakken, kinderen zich verder kan laten ontwikkelen op sociaal, emotioneel en persoonlijk gebied. We werken nu de methode 'De zaken' aan wereld oriënterend onderwijs. Creatieve vakken staan er nu vaak nog los van. Een samenhang zou fijn zijn. Met een groepje collega's, uit elke bouw één, ga ik hierover sparren om zo tot ideeën te komen vanuit hen. Deze ideeën wil ik gaan uitwerken op opdrachtenkaarten, zodat deze in de klas te gebruiken zijn. Voor de lesideeën ga ik de thema's van de vakken aardrijkskunde, biologie en geschiedenis as leidraad gebruiken. Wanneer de lessen klaar zijn,  ga ik mee de klas in, om samen met de leerkracht les te geven en te coachen. Ik heb er zin in! ;None;None