Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Pitch - Passie voor leren

Laatst bijgewerkt op:

Ik ben Eefje Wilmsen-Huismans. Ik werk op basisschool Akkerwinde (Baarle-Nassau) en de Bernardusschool (Ulicoten). Op een dag zat mijn dochtertje in het kikkerbadje. Ze probeerde voor het eerst los te gaan staan. Ze deed dit met veel plezier, ondanks letterlijk vallen en opstaan, zeker 40 keer. Aan het einde van de middag kon ze een paar seconden los staan. Die avond was mijn zoon bezig met een spel waarbij hij kennismaakte met programmeren. De eerste levels gingen makkelijk en met plezier. Bij het eerste level wat niet meteen lukte raakte hij direct zo gefrustreerd dat hij niet meer verder wilde. Ik ging gericht observeren in de klas en ook daar zag ik dit terug: kinderen die enorm gemotiveerd zijn om te leren en uitdagingen met beide handen aanpakken en kinderen die uitdagingen uit de weg gaan en zich hierdoor minder ontwikkelen. De vraag die rees: Wat motiveert ons om te leren en te ontwikkelen? Het doel van mijn initiatief is om bij kinderen en collega’s motivatie voor leren en ontwikkelen te vergroten en vast te houden. Ik ga met de afzonderlijke teams theorie, praktijk en de visie van de leerkrachten verbinden tot concreet handelen in de klas. Dit doe ik o.a. door theorie aan te rijken, in gesprek te gaan en onze houding, feedback en leeromgeving onder de loep te nemen. Van  mijn Lof-collega’s hoop ik te horen hoe zij hun team gaan motiveren, zorgen voor breed draagvlak en een structurele verandering in het beleid en de dagelijkse praktijk.;None;None