Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

pitch: online verzameling lesmateriaal lobvso.nl

Laatst bijgewerkt op:

De website lobvso.nl zal dit jaar steeds meer gevuld gaan worden met lesmateriaal en lesideeën over loopbaanoriëntatie en begeleiding voor leerlingen met autisme.

Brutalen hebben de halve wereld, toch? Ik ben op zoek naar (zelf ontworpen) lesmateriaal over loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB). Deze lesideeën kunnen via de site opgestuurd worden. Die lessen maak ik dan geschikt voor leerlingen met autisme en deel ik weer via dezelfde site. Deel daarom deze blog op alle social media om zoveel mogelijk materiaal te kunnen verzamelen.

Lobvso.nl wordt dan gevuld met lesmateriaal geschikt voor leerlingen met autisme op het voortgezet onderwijs. Natuurlijk ga ik zelf ook aan de slag. De door mij ontworpen lessen komen ook op de site. De lessen vormen het hoofdbestanddeel van de site, maar daarnaast zal er voldoende informatie over LOB aan leerlingen met een beperking te vinden zijn. LOB is voor leerlingen met autisme vaak maatwerk. Bestaande methodes sluiten niet altijd even goed aan bij de schoolloopbaan van deze leerlingen. Daarom komt deze online verzameling er en kan elke leerkracht het LOB-aanbod op zijn/haar school versterken. Tijdens het volgen van de opleiding Master SEN raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de totstandkoming van de toekomstperspectieven van de leerlingen op de school waar ik werk. Na deze opleiding wilde ik graag verder met het verdiepen in loopbaanbegeleiding en heb ik me aangemeld voor het LOF. Sinds 2009 werk ik op het Odyzee College. De meeste leerlingen op onze school hebben autisme. Een groot deel van onze leerlingen heeft een gemiddelde of hoge intelligentie en MBO of HBO als uitstroomperspectief. Een juiste begeleiding naar vervolgonderwijs of arbeid is van groot belang. ;None;None