Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

PITCH: O&O leren binnen W&T op het SBO

Laatst bijgewerkt op:

Ik ben Ilona van Rooij- Taling. Ben ruim 14 jaar werkzaam in het (speciaal) onderwijs, waarvan al 12 jaar op SBO De Wissel. Getrouwd en moeder van 2 prachtige dochters. De populatie op SBO de Wissel verandert, dit vraagt om een andere attitude van de leerkrachten en een aangepaste benaderingswijze van onze leerlingen. Ik ga onderzoeken of dit middels O&O leren vormgegeven kan worden binnen W&T onderwijs. Met een werkgroepje van collega’s, uit iedere bouw 1 collega: onderbouw, middenbouw en bovenbouw, wil ik initiatieven ontplooien om deze cultuurverandering teweeg te brengen. Onze leerlingen binnen het SBO moeten vooral handelend bezig zijn en daar past O&O leren perfect bij. Door dingen zelf te doen en tot bepaalde ontdekkingen te komen zijn onze leraren en leerlingen gemotiveerd en beklijft het geleerde/ opgedane kennis beter. Ik ga mijn collega’s begeleiden in dit hele proces, dit doe ik met behulp van de 3 bouw vertegenwoordigers. Met de bouwvertegenwoordigers spreek ik de thema’s door van de Zaken (WO methode). Hierin kijken we naar mogelijkheden om O&O leren binnen W&T in de lessen te integreren. ;None;None