Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Pitch; methodeslaven of doelgericht?

Laatst bijgewerkt op:

Ik ben Sandra Meeuws en werk al ruim 10 jaar in het basisonderwijs. Momenteel ben ik werkzaam op basisschool St. Trudoschool te Helmond. De Trudoschool heeft op veel vlakken al een voorlopers rol binnen het basisonderwijs.  Er zijn duidelijke structuren in de lesmodellen aangebracht en/of ontwikkeld, we profileren ons op wetenschap en techniek (met name 3-O leren) en we bewaken samen (directie/leerkrachten) ons onderwijskwaliteit. Maar het onderwijs verandert en als school willen we niet achter de ontwikkelingen aanlopen. Omdat ik ervaring heb in het OGO onderwijs, waar ze niet met methodes werken maar stof aanbieden n.a.v. de doelen, zou ik graag een verandering willen zien op onze school. We werken nu heel gericht uit verschillende methodes en vinden het lastig om bepaalde lessen over te slaan of korter te behandelen, terwijl er lessen bij zijn waar de kinderen het doel allang beheersen.  Ook is de vernieuwde Snappet omgeving (de manier waarop wij rekenen, taal en spelling aanbieden) zo ingericht, dat er gewerkt wordt aan de verschillende doelen i.p.v. aan de verschillende lessen. Voor ons als school een mooi moment om eens te gaan kijken hoe we gepersonaliseerd leren kunnen vormgeven in onze organisatie. Ik heb 1,5 jaar één dag in de week tijd om aan mijn Lof te werken. Maar omdat mijn zwangerschapsverlof precies in mijn lof tijd valt, werk ik het eerste jaar 2 dagen per week aan mijn LOF. Voor mijn zwangerschapsverlof ga ik samen met het team uitzetten waar we naar toe willen in combinatie met gepersonaliseerd werken. Op bestuursniveau zijn ze ook bezig om in kaart te brengen waar scholen staan op het gebied van gepersonaliseerd leren, dus dat neem ik ook mee in deze fase. Ook ga ik in deze tijd kijken op andere scholen die op bepaalde vlakken al een stuk verder zijn met dit onderwerp en natuurlijk een theoretische onderbouwing vastleggen. Na mijn verlof ga ik de plannen toepassen binnen ons eigen team en lesplannen vormgeven samen met collega's. In het laatste half jaar wil ik me richten op coaching van collega's. Ik heb veel zin om deze kar voor te trekken op onze school. Ik ben benieuwd wat er allemaal op mijn pad komt en hoop dat ik collega's net zo enthousiast kan krijgen dan dat ik zelf ben. ;None;None