Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Pitch; Leerlijn Leren Leren PO creëren

Laatst bijgewerkt op:

Ik ben Ruud van Stokkom en 7 jaar werkzaam op basisschool De Biekorf. Naast leerkracht groep 8 ben ik ook teamleider van de bovenbouw. Op school werken wij met methodes, maar ook thematisch. Met een thema werken de kinderen over een periode van 6 weken naar een eindproduct (presentatie). Ik merk dat we nog niet alles uit het thematisch werken halen, omdat de kinderen nog veel moeite hebben om effectief aan hun opdrachten te werken. Hoe pak ik deze taak effectief aan? Hoe moet ik plannen? Hoe werk ik effectief samen in groepjes? Wat kan ik doen als ik vast loop met een opdracht? Allemaal vragen waar kinderen tegenaan lopen. Dit horen wij ook terug vanuit het voortgezet onderwijs en de ouders. Mijn doel is om leerkrachten te bekwamen om kinderen een effectieve en kritische werkhouding aan te leren, waarbij de kinderen leren hun werk te plannen en er effectief aan te werken. Met het team ga ik een doorgaande leerlijn neerzetten voor Leren leren en dit koppelen aan een direct instructiemodel. Ik wil verschillende zaken gaan doen om dit te bereiken. Organiseren van studiedagen om met het team een leerlijn en werkwijze te creëren. Klassenbezoeken, intervisie en coachgesprekken plannen om de leerkrachten te begeleiden in dit proces. Ik hoop met LOF in aanraking te komen met mensen die op dit gebied al meer kennis en ervaring hebben. Door hun feedback, ideeën en vragen hoop ik verder te komen. Verder deel ik mijn bevindingen en denk ik graag mee met anderen. ;None;None