Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Pitch "Het roer gaat om"

Laatst bijgewerkt op:

Een andere werkwijze. Een andere kijk op onderwijsgeven. Beter gebruik maken van elkaars expertise. Kijken naar talenten van kinderen. ‘Het roer gaat om’. Ik ben enthousiast. Leergierig. En toe aan een uitdaging samen met het team van SBO De Burcht. Ik ben Conny Tillekens en 14 jaar werkzaam in het onderwijs. Waarvan de laatste 7 jaar in het Speciaal Basis Onderwijs. Kinderen veranderen. De maatschappij verandert. Er wordt veel van kinderen verwacht. Ik denk dat kinderen meer baat hebben bij onderzoekend leren. Waarbij zij meer eigenaar worden van hun eigen leerproces en de betrokkenheid en motivatie van kinderen vergroot wordt. De meerwaarde voor onze school ligt in het feit dat kinderen de kans krijgen om meer tot hun recht te komen. Dat zij hun talenten en vaardigheden kunnen ontwikkelen d.m.v. thematisch werken. Zodat zij worden voorbereid op deelname aan de toekomstige maatschappij. Door literatuurstudie en bezoeken aan andere scholen die al op deze wijze werken, verwacht ik meer kennis op te doen en mijn vaardigheden uit te breiden om meer onderzoekend en samenwerkend onderwijs te geven. Zodat kinderen echt tot ontwikkeling komen. Ik zal mijn ervaringen delen met het team van De Burcht. Zodat we samen ‘Het roer om kunnen gooien’. Wat heb ik daarbij nodig? ‘Jullie!’. Ik wil discussiëren. Gesteund, bekritiseerd en gehoord worden. Stappen in het proces maken, afgeremd worden. Expertise delen en gezelligheid creëren om daadwerkelijk ‘onze’ droom waar te kunnen maken. Maar bovenal, dat alle kinderen zich kunnen ontwikkelen …….. ‘Het roer gaat om’;None;None