Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Pitch: een 'nieuwe' wereld aan mogelijkheden

Laatst bijgewerkt op:

Ik ben Roel van Rooijen, 26 jaar, wonende in Middelburg. Vanaf mijn geboorte woon ik in Zeeland. Levend in een vakantieoord, heb ik mij nooit hoeven vervelen. Na altijd met mensen in de weer te zijn, startte mijn loopbaan ook zo. Bij de Hogeschool Zeeland mijn diploma SPH behaald. Vervolgens de kopopleiding pedagogiek afgerond in Tilburg. En nu werkende bij Scalda, het ROC in Zeeland. Zoals Zeeland een provincie is met kansen en uitdagingen, zo ook mijn studenten. Ik werk met jonge anderstaligen van over de hele wereld. Hen begeleid ik naar een passende opleiding of werk in Nederland; een “nieuwe” wereld aan mogelijkheden. De studenten in mijn klassen verschillen op vrijwel elk vlak; Cultuur, taal, intelligentie, niveau van onderwijs, ambitie en historie. Om recht te doen aan het opbouwen van een toekomst in een nieuw land is dan ook voor iedereen wat anders nodig. Aan het eind van dit jaar willen wij dat we beschikken over een modulair onderwijsprogramma waarbij variabele opdrachten ontwikkeling bieden binnen de verschillende niveaus en behoeften van de studenten. Door gebruik te maken van het Fastlanemodel, een structuur die internationaal is vastgelegd, in onze lessen en opdrachten gaan we ons huidige programma verbeteren. Zodat elke student op zijn of haar eigen niveau naar een passende toekomst kan werken in Nederland. Hiervoor heb ik een intensieve samenwerking nodig met alle partners aan zowel de voorkant als achterkant van ons traject. Toeleveranciers van studenten, faciliterende gemeentes en doorstroommogelijkheden bij Scalda en andere scholen. Om het traject goed vorm te geven wil ik mijn netwerk gebruiken om zoveel mogelijk passend materiaal te verzamelen.;None;None