Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Pitch - Deep Level leren voor iedereen!

Laatst bijgewerkt op:

Ik ben Cindy van Raalten, leerkracht en hoogbegaafdheid coördinator op “Het Zuiderlicht” in Dronten. Alle kinderen in de klas, ongeacht het niveau, aan dezelfde lesstof en ook nog allemaal gemotiveerd? Het kan!

Wij gaan de wereld orienterende vakken, kunst, wetenschap en techniek clusteren en met brede thema’s werken. In dagdelen ben je bezig het thema uit te werken waarbij de kerndoelen van alle genoemde vakken aan bod komen.

Wij stoppen met het geven van de losse vakken en daarmee dus ook met de reproductieve manier van lesgeven. En we starten met het deep level leren! Hiermee zullen kinderen begrijpen waarom ze iets leren dat zorgt voor intrinsieke motivatie. De kinderen gaan verbanden leggen, worden nieuwsgierig en krijgen zo meer verdieping en daardoor blijft de kennis langer hangen.

Iedereen doet dit op zijn eigen niveau. De hoogbegaafde kinderen kunnen veel complexer en abstracter denken en krijgen hier ruimschoots de mogelijkheid voor. De andere leerlingen worden uitgedaagd om binnen hun kunnen ook te groeien en op onderzoek uit te gaan samen met de leerkracht.

Dit gaan we neerzetten van groep 1 t/m 8.

Ik ga als projectleider de overgang begeleiden van de methodische manier van lesgeven naar het deep level leren. Daarvoor ga ik een plan maken om de gekozen thema’s te koppelen aan de kerndoelen van bovengenoemde vakken, hierbij betekenisvolle lessen te ontwikkelen en de leerkrachten te coachen en begeleiden in dit proces. Hierbij neem ik mee dat we daarbij ook een doorgaande lijn ontwikkelen voor de hoogbegaafde leerlingen bij ons op school gekoppeld aan het deep level leren. Zo voldoen we aan de wens om ook goed onderwijs te kunnen bieden aan deze leerlingen zonder dat het een extra belasting wordt voor de leerkrachten. Niet alleen de kinderen maar ook de leerkrachten zullen meer gemotiveerd raken en meer samenhang ontdekken in de wereld vanuit kennis en ervaring.

;None;None