Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Pitch: De zusters van Zora

Laatst bijgewerkt op:

Ik ben Wim Schouten, een docent verpleegkunde die zorg technologische ontwikkelingen omarmt. Ik leid Verzorgende-IG studenten op en deze studenten krijgen in hun beroepspraktijk steeds meer te maken met zorgtechnologie. Onze school probeert studenten zoveel mogelijk voor te bereiden op die veranderende beroepspraktijk. We hebben bijvoorbeeld een zorgwoning op school, waarin allerlei nieuwe zorgtechnologie beschikbaar is. Ook hebben we op school de beschikking over Zora, de zorgrobot. Ik wil gaan pionieren omdat ik gemerkt heb dat Zora in de beroepspraktijk enthousiast ontvangen wordt door zorgvragers. Daarnaast heb ik gemerkt dat we tegen beperkingen van de robot aanlopen (te weinig applicaties, te weinig mensen die de robot kunnen bedienen). Met dit initiatief ga ik mensen in onderwijs (zorgopleidingen, ICT-opleiding, opleiding human technology) en verschillende zorginstellingen in de regio Arnhem bij elkaar brengen. Studenten, docenten en zorgmedewerkers die samen betrokken zijn om een stukje zorgtechnologie te verbeteren en toe te passen. Ik hoop aan het eind van het pioniersjaar een actief netwerk te hebben opgebouwd waarin school (zowel studenten als docenten) en zorginstellingen elkaar weten te vinden om ervaringen met Zora uit te wisselen, van elkaar te leren en vooral ook de samenwerking vinden in het ontwikkelen van bruikbaar materiaal, zodat Zora een vaste plaats gaat innemen in het leven van zorgvragers . Mijn enthousiasme voor Zora is ook mijn valkuil. Ik heb vooral behoefte aan mensen die mij hiervoor waarschuwen en kritisch mijn proces volgen.;None;None