Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Pitch bewegend leren

Laatst bijgewerkt op:
Als docent met een achtergrond als bewegingsagoog wil ik mijn beide passies, onderwijs en bewegen, samenbrengen. Op het Heuvelrug College volgen leerlingen onderwijs die hinder ondervinden van psychiatrische problemen en/of een speciale leervraag hebben.
Leren is voor hen niet altijd vanzelfsprekend. Door bewegen en leren te combineren wil ik ervoor zorgen dat zij weer plezier ervaren en successen kunnen vieren. Ik geniet ervan als ik buiten op het schoolplein de grote mate van energie van de leerlingen kan benutten in een bewegend leren les. Wanneer het dan lukt om 30 minuten te rekenen, waar in de klas de spanningsboog na 10 minuten verdwenen is, kan er weer een succes gevierd worden in de klas! Juist bij een doelgroep die moeite heeft om gedrag/energie te reguleren is het belangrijk dat zij voldoende kunnen bewegen. Door de afwisseling van bewegend leren op te nemen in het curriculum zijn leerlingen in staat gedurende de dag meer theorie in zich op te nemen. Plezier en samenwerken zijn voor deze doelgroep belangrijk. Beide kunnen in het bewegend leren naar boven gehaald worden.
Voor mij zal mijn initiatief geslaagd zijn als ik op twee vlakken successen ga bereiken. Allereerst op het vlak van docenten en het doorvoeren van onderwijsvernieuwing. Wat zou het mooi zijn als docenten die het lastig vinden om vernieuwingen door te voeren, door mijn initiatief in staat zijn om aan het einde van het schooljaar zelfstandig een bewegend leren les kunnen geven. Ten tweede op het vlak van de leerlingen. Ik zou het fantastisch vinden als er daadwerkelijk een hogere leeropbrengst wordt bereikt. Ook vind ik het belangrijk dat leerlingen middels bewegend leren (weer) plezier in leren ervaren.
Ik streef ernaar dat na deze LOF-periode bewegend leren geïmplementeerd is binnen de vakken rekenen, taal en spelling van de onderbouw van ons VSO. Daarnaast vind ik het draagvlak in het team enorm belangrijk. Middels de lessen bewegend leren die ik ga geven, de workshops voor de collega's en het onderzoek wat ik onder de leerlingen en collega's ga uitvoeren, streef ik ernaar dat het gehele team overtuigd is van de meerwaarde om bewegend leren in te zetten.
https://youtu.be/9W-YvKhUat8

;None;None