Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Pitch & blog

Laatst bijgewerkt op:

Dit ben ik:

Welkom allemaal bij mijn allereerste blog over mijn LOF. Ik ben Jerzy Aarnink 32 jaar jong en woonachtig in Haaksbergen. Ik woon daar samen met mijn partner Sanne en twee geweldige kids Liz en Seth. De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest op verschillende scholen binnen stichting Keender. Heb in deze tijd hele mooie dingen meegemaakt maar ook veel gezien wat ik graag anders zou willen zien. Dit jaar is nu het tweede jaar dat ik volledig werkzaam ben op de Bonifatiusschool in Haaksbergen. Ik ben toe aan een volgende stap. Door alle ervaringen die ik heb opgedaan in de afgelopen jaren wil ik meer doen dan 'alleen maar' lesgeven. Ik vind het belangrijk dat de kinderen genoeg en goed bewegen op school maar ook na school. De laatste jaren zie ik dat kinderen na schooltijd steeds meer thuis zitten op de bank achter zo'n klein schermpje. Ze maken niet of nauwelijks meer gebruik van het schoolplein. Hier wil ik mee aan het werk. De kinderen moeten weer meer gaan bewegen en ook genieten van het bewegen.

Waarom:

Nogmaals ik vind het belangrijk dat de kinderen weer meer gaan bewegen. Weg van de tv en de tablet. Wij als leerkracht kunnen hier een rol in spelen. En voor mij ligt hier ook een hele mooie kans. Op onze school hebben we een mooi en groot schoolplein. Probleem is dat we hier te weinig gebruik van maken. We moeten meer bewegen op het schoolplein met de kinderen. Naast de school hebben we ook een gymzaal staan waar we gebruik van maken. Ook hier is genoeg ruimte voor verbetering. De gymlessen die we met zijn allen geven kunnen we uitdagender en interessanter maken voor de kinderen. Maak je de lessen uitdagender en interessanter (zowel op het schoolplein als in de gymzaal) dan motiveer je kinderen meer en hoop je dat ze dit ook zelfstandig op gaan pakken (of samen) om meer met elkaar te bewegen.

Wat:

Ik wil de gymlessen voor mijn collega's voorbereiden. Ik wil de collega's bij ons op school ook enthousiaster maken voor het vak bewegingsonderwijs. Ervoor zorgen dat ze weten wat ze moeten doen zodat de kinderen ook geprikkeld worden tijdens het bewegen. Ook wil ik graag de gymlessen meer naar buiten halen. Als het mooi weer is met de kinderen gebruik maken van andere faciliteiten dan de gymzaal. We hebben een prachtig schoolplein waar we voor mijn gevoel te weinig gebruik van maken. Ook bij school in de buurt ligt een prachtig ontmoetingspark met verschillende mogelijkheden om tot bewegen te komen. Tennisbanen, voetbalvelden, padelbanen, beachcourts, ontdekspeeltuin en een park met bootcamp apparaten om gebruik van te gaan maken.

Hoe:

Ik ga dit doen door eerst met mijn eigen klas te onderzoeken wat er allemaal mogelijk is op het gebied van bewegen buiten de gymzaal. En wat is er allemaal mogelijk op het ontmoetingspark? Kunnen we samenwerken met de verenigingen die daar zitten? Kunnen we samenwerken met andere scholen in de wijk die hier open voor staan? Ik moet ervoor zorgen dat ik het team van de Bonifatiusschool mee krijg in dit hele gebeuren. Het gaat mij in mijn eentje niet lukken. Ik heb de hulp nodig van collega's die ook inzien dat er veel meer is dan alleen gymmen in de gymzaal. Samen moeten we het doen!

Behoefte:

Hoe ga ik dit allemaal aanpakken? Waar moet ik beginnen? Wat heb ik nodig om het project tot een succes te laten worden? Allemaal vragen waar ik de komende dagen, weken en maanden mee aan het werk ga.;None;None