Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Persoonlijke groei door creatieve vakken

Laatst bijgewerkt op:

;Creatieve vakken zijn van invloed op de persoonlijkheids-, sociale- en emotionele ontwikkeling van kinderen. Deze aspecten komen nu nog weinig terug binnen deze lessen. D.m.v. samen sparren, voorbereiden en coachen wil ik deze aspecten terug laten komen binnen de lessen zodat onze kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.;Het doel is door middel van kunst en culturele vakken, waarmee wereld oriënterende vakken als middel worden gebruikt, te werken aan de sociale-, emotionele- en persoonlijkheidsontwikkeling van onze kinderen. W.O. wordt als middel hierin gebruikt, door de creatieve lessen hieraan te koppelen. Ik zal aansluiten bij de themavoorbereidingen en het stukje creativiteit toelichten en een eerste aanzet geven. Collega’s gaan hierna, onder begeleiding van mij, hiermee aan de slag. Deze ideeën, die vanuit de leerkrachten komen, zal ik gaan verwerken op opdrachtenkaarten. Voorafgaand aan deze bijeenkomsten lees ik me in in de desbetreffende thema’s en spar ik met collega’s. Deze lessen wil ik samen met collega’s uitgaan voeren, waarna zij er zelf mee aan slag kunnen. In deze volgende stap neem ik de rol als coach op me, zodat andere leerkrachten hier mee leren werken en ontdekken wat de activiteiten bij kinderen in gang zet. Om me meer te verdiepen op het culturele gebied, ga ik me verdiepen in dit vakgebied d.m.v. het lezen van theorie.  Het vernieuwende aan dit initiatief is dat W.O. ingezet gaat worden als middel om creatief te werk te gaan, zodat kinderen zich verder ontwikkelingen op sociaal-, emotioneel- en persoonlijk vlak.