Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Out of Your Comfortzone

Laatst bijgewerkt op:

Aankomend LOF-festival mag ik een gesprekstafel houden. Hieronder introduceer ik mijn onderwerp. Ik hoop met andere LOFFERS in gesprek te gaan over het ''Out of Your Comfortzone stappen: ‘’Out of your comfortzone’’ gaat over hoe je je staande kan houden wanneer je aan het pionieren bent en je buiten je comfortzone moet stappen. Waar kan je tegenaan lopen, hoe ga je met de spanningsvelden om, hoe ga je met het verantwoordelijkheidsgevoel om van een project dat buiten je comfortzone ligt. Ik, als leerkracht groep 8, ben een nieuw schoolplein aan het ontwikkelen voor mijn school en ineens zit ik daar aan tafel met de algemeen directeur, de hoofdarchitect van het nieuwe gebouw, de ontwerper van het plein, de uitvoerder van het schoolplein. Hoe hou ik mij staande tussen al dat geweld en alle belangen die er zijn? Kan ik mijn droom nog wel uitvoeren? Ik ben opgeleid om voor de klas te staan, niet om politieke spellen te spelen aan de onderhandelingstafel. Tijdens de gesprekstafel ‘’out of your comfortzone’’ wil dan ook in gesprek gaan met nieuwe pioniers of de veteranen om elkaar aan te horen en te bevragen hoe je je beste kan voorbereiden op het pionieren, waarbij je in situaties terecht kan komen als leerkracht, waar je nog nooit mee te maken hebt gehad. Ik hoop jullie te spreken 18 september! Groet, Wouter Homan;None;None