Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Ontwikkeling toegankelijk ICT/ techniek onderwijs

Laatst bijgewerkt op:

;Met mijn initatief wil ik bereiken dat leerkrachten gemotiveerd en in staat zijn om techniek in combinatie met ICT aan te bieden in hun lessen. Ik wil me daarbij richten op aansprekende onderwerpen die dicht bij leerkrachten en leerlingen staan om zo het draagvlak en motivatie te bevorderen.;Met mijn initiatief hoop ik te bereiken dat leerkrachten gemotiveerd en in staat zijn om techniek in combinatie met ICT aan te bieden aan leerlingen op mijn school, de Kerst Zwart school in Ruurlo. Leerkrachten beseffen vaak zelf niet hoe interessant en leuk techniek is en beschikken niet over de juiste middelen om techniek en ICT onderwijs te kunnen vormgeven. Ik wil samen met mijn collega’s gaan uitzoeken en bepalen wat interessante techniek en ICT lessen kunnen zijn en deze lessen vervolgens samenstellen en implementeren. Ik wil me daarbij richten op aansprekende onderwerpen die dicht bij leerkrachten en leerlingen staan om zo het draagvlak en motivatie te bevorderen. Ik denk hiermee ook in een behoefte te voorzien bij de leerkrachten maar ook bij leerlingen (die kennismaken met techniek en waar een flink deel uitstroomt naar een praktisch niveau) en maatschappij (waar een groot tekort aan technici is).