Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Ontwikkeling toegankelijk ICT/ techniek onderwijs

Laatst bijgewerkt op:

Eerste blog/update: Ik ben de afgelopen dagen bezig geweest met een inventarisatie. Als eerste wilde ik weten wie binnen de stichting OPONOA de IT-mensen op de verschillende scholen zijn. Ik wil graag bijeenkomsten beleggen, zodat we kennis en informatie kunnen delen. Leren van elkaar! Vooralsnog lijkt ieder school een eigen plan te hebben, maar staat er bij veel scholen nog niets duidelijk op papier w.b. digitalisering. Zo gebruikt de ene school Chromebooks, terwijl een andere school Snappet heeft, en weer een andere school I-Pads inzet bij de kleuters, terwijl een andere school de I-Pads schoolbreed inzet. Een van de doelen van mijn LOF-project is lijn te krijgen in dit 'beleid'. Graag zou ik per school een duidelijke visie en richting willen zien, alle neuzen dezelfde kant op. Dus.....inventariseren van ICT-ers. Daarnaast heb ik een onderzoek gedaan naar de ICT-vaardigheden bij de leerkrachten. Aangezien we binnen onze stichting met veel leerkrachten te maken hebben, is mijn overzicht nog niet compleet. Hopelijk volgende week. Opvallend (of misschien niet) is dat Excel de minst gebruikte en minst beheerste applicatie is, naast Windows, Word en Powerpoint. Hierin zou ik de mensen met mindere vaardigheden graag willen scholen, in het kader van 'boven de lesstof staan'; hoe kun je kinderen leren omgaan met deze applicaties als je deze zelf ook niet beheerst? Hiervoor ga ik een aantal keren een bijeenkomst beleggen op niveau. De leerkrachten konden aangeven hoe vaardig ze zijn m.b.v. cijfers. Op die manier kan ik adaptief zijn in de aanpak hiervan. Alle informatie heb ik verzameld in een..jawel...Excel-sheet :-P Veel gelezen op internet over Mediacoaching, digitale vaardigheden, computational thinking en allerlei andere innovatieve, interessante zaken. Ook alvast bezig geweest met mijn Ontwikkelcanvas, ter voorbereiding op de bijeenkomst op 18 september a.s. Ik ben erg benieuwd wat ik daar allemaal ga zien en horen!;None;None