Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Ontwikkelen van de executieve functies in de bovenbouw havo/vwo - VO - Salon Claire

Laatst bijgewerkt op:

Door Femke Boers Voor leerlingen in de bovenbouw havo/vwo is een module ontwikkeld om de executieve functies te versterken. Hiervoor zijn de nieuwste wetenschappelijke inzichten op dit gebied gebruikt en wordt rekening gehouden met de neuropsychologische ontwikkeling van leerlingen.
Middels deze lessen krijgen leerlingen inzicht in hun eigen gedrag en leren zij hoe ze doelgericht gedrag kunnen vertonen. Onderdelen in de lessenreeks gaan onder andere over de growth mindset, pro-activiteit, doelen stellen, afleiding, aandacht, werkgeheugen en organiseren & plannen.
Op dit moment wordt de module in enkele havo 4/vwo 4 klassen uitgeprobeerd tijdens de mentorles. Volgend schooljaar wordt de training vervolgd in klas 5 en klas 6. Hierdoor wordt een doorlopende leerlijn gecreƫerd. Docenten krijgen een training om zich te scholen in het geven van de lessenreeks, zodat de module een vaste plek kan krijgen in het mentoraat programma. Vanaf schooljaar 19/20 krijgen alle leerlingen in klas 4 de module aangeboden.;None;None