Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Ontdek de ondernemer in je leerling!

Laatst bijgewerkt op:

;In onze afdeling Horeca, Toerisme en Voeding ligt de nadruk in de praktijklessen op koken, bakken en serveren. Ons schoolrestaurant De Jonge Garde is één keer per week open voor gasten van buitenaf. Op deze praktijkavond koken en bakken onze derde en vierde jaars basis en kader leerlingen. Samen met mijn collega, willen wij onze afdeling meer laten functioneren als een mini-onderneming en leerlingen laten ervaren wat er allemaal bij komt kijken. Zo runnen onze 3e en 4e jaars leerlingen de kantinewinkel voor zo'n 500 leerlingen. Zij produceren, verkopen en maken aan het eind van de dag de kas op. Met de subsidie van Onderwijspioniers willen wij voor ons schoolrestaurant & bakkerij een huisstijl en een website realiseren. Wij willen leerlingen meer betrekken bij het ondernemerschap en hun vertrouwd laten maken met zaken zoals het maken en versturen van digitale nieuwsbrieven, het beheren van online reserveringen en een giftwebshop. De website biedt ons nog meer mogelijkheden om nog meer de theorie te verbinden met de praktijk.;