Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Onderwijsvernieuwing in het PO op de kaart tijdens eerste LOF-regiolab

Laatst bijgewerkt op:

Op dinsdag 25 november wisselden 23 enthousiaste onderbouwleraren en studenten kennis en ervaringen uit over de onderwijsvernieuwingen van het PO waar zij mee bezig zijn. Het eerste LOF-regiolab was hiermee een feit. Een inspirerende middag van, voor en door leraren. Dit eerste LOF-regiolab vond plaats op basisschool ’t Geerke in Puiflijk. De inspiratiemiddag startte met het uitbrengen van een toast op het eerste LOF-regiolab. Jessica Diks en Eveline Sutmuller hadden namens 11 leerkrachten uit een PLG ( Professionele leergemeenschap) van SPOM ( Stichting Primair onderwijs in Maas en Waal) het lef en de ondernemerskracht om samen met het LOF dit regiolab te organiseren. In groepjes gingen de deelnemers met elkaar in gesprek over situaties waar zij als leraren trots op zijn en energie van krijgen. Zo vertelde een leraar trots te zijn op een leerling van groep 2 die zelf ontdekt had hoe hij een dak op een bouwwerk kon maken. Ook sprak een leraar zijn lof uit over een student die voelde hoe ze van onbewust bekwaam steeds meer bewust bekwaam werd.

‘De onderbouw leerlingen in het basisonderwijs zijn leergierig en verwerken wat ze leren tijdens het spelen en bewegen’, aldus een deelnemende leraar van het LOF-regiolab.

Vervolgens lieten de deelnemers zich inspireren door gastleraar Laura Mos uit Breda. Laura is een actieve groep 3 leerkracht, die met behulp van het LOF onderwijsverbetering op haar school heeft gerealiseerd. In de groep 3 van Laura mogen de kinderen nu meer bewegend- en spelend leren. Ze heeft haar kennis en ervaring van haar ontwikkeltraject gedeeld en de aanwezige leerkrachten geïnspireerd en uitgenodigd om bij haar op school te komen kijken. De middag werd interactief afgesloten. In groepjes is besproken hoe ze na dit LOF-regiolab verder gaan met hun vernieuwingen in hun eigen klassensituatie. Zo gaat een van de leraren gaat na deze bijeenkomst van start met het uitdagender maken van het werken in hoeken, rekening houdend met de leer/kerndoelen. Ook meer aandacht voor bewegend leren is waar de deelnemers mee naar huis gaan. Haal LOF ook naar jouw regio Ben je een ondernemende leraar en geïnspireerd geraakt? Haal LOF naar jouw regio door het aanvragen van een LOF-regiolab. Een LOF-regiolab is een inspirerende bijeenkomst georganiseerd op initiatief van een leraar met de ondersteuning van LOF. We helpen bij de organisatie, weving, inschrijving en nazorg. Daarnaast bieden we de nodige financiële vergoeding. Tijdens een regiolab draait het om kennis delen, van elkaar leren en elkaar inspireren. Zo ontstaat krachtig leraarschap en wordt er zichtbaar wat er in de regio allemaal gebeurt. Meer weten? Kijk voor meer informatie op de pagina over LOF-regiolabs;None;None