Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

On y va !

Laatst bijgewerkt op:

We gaan ervoor! Ik ga mijn lessen Frans leuker en betekenisvoller te maken. Hoe ga ik dat doen? Ik wil dat mijn leerlingen echt merken wat ze met de taal kunnen. Dat kan door contact te leggen met Franstalige leeftijdsgenoten die Nederlands leren. Mijn leerlingen communiceren dan in het Frans en de Franstalige leerlingen, uit Wallonië en Noord-Frankrijk, in het Nederlands. Zo kunnen ze elkaar gemakkelijk helpen. De Chromebooks in mijn klassen zorgen ervoor dat dit contact gemakkelijk te onderhouden is. En dankzij het LOF heb ik nu ook echt de tijd en ruimte gekregen om dit serieus aan te gaan pakken: om een duurzame samenwerking te bewerkstelligen en het een plek te geven in het curriculum. Ik ben daarom momenteel druk op zoek naar scholen in Wallonië en Noord-Frankrijk om een samenwerking op te zetten. Hun eerste reacties zijn gelukkig positief. Uitwisselingen waren tijdens mijn eigen middelbare schooltijd de absolute hoogtepunten.  Mijn droom is dat de leerlingen vanaf de brugklas na elk hoofdstuk aan hun leeftijdsgenoot kunnen laten zien wat ze geleerd hebben, in een e-mail of een video. Hopelijk bouwen ze een band op en kunnen we dat uiteindelijk, na twee of drie jaar, bekronen met een echte ontmoeting tijdens een uitwisseling!;None;None