Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Nieuwe technologie in het groen onderwijs

Laatst bijgewerkt op:

;Technologische ontwikkeling, de groen (landbouw) sector en het geven van uitdagend onderwijs zijn mijn passies. Met deze LOF aanvraag wil ik deze passies combineren. Mijn uitdaging is het verbinden van de beroepspraktijk met het aanbod op mijn school. Hiervoor zal het nodige worden  ontwikkeld en wil ik andere betrokkenen enthousiasmeren.;Mijn naam is Mark Jacobs, 37 jaar en docent levende wereld (bijvoorbeeld landbouw, gewassen, veeteelt) aan het Zone College (voorheen AOC Oost) te Borculo. Ik ben zeer geïnteresseerd in technologische vernieuwing en een liefhebber van de landbouwsector. Het maken van een connectie tussen beiden en hier meer mee doen op mijn school is mijn droom dat ik met dit initiatief wil helpen realiseren. Ik zou daarbij graag de spil zijn tussen mijn school en de beroepspraktijk (agrarische ondernemers en technologie bedrijven). Ik zou het geweldig vinden om leerlingen op het VMBO al kennis te laten maken met moderne (duurzame) technologieën en leerlingen hierover te enthousiasmeren. Als leerkracht vind ik het daarbij heel belangrijk en uitdagend om een up to date en aansprekend onderwijsprogramma aan te bieden. Het aan bod laten komen van de nieuwste technologieën in de sector kan daaraan een flinke bijdrage leveren. Leerlingen worden voorbereid op vaardigheden die ze in de toekomst nodig hebben.  Daarbij wil ik mij graag verder ontwikkelen en verbeteren op het gebied van leiderschap bij het creëren van nieuwe initiatieven in samenwerking met anderen. Het verbinden van school en de beroepspraktijk met alle nieuwe technologieën is een grote uitdaging voor mij.