Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Nederlands als nieuwe taal

Laatst bijgewerkt op:

Hoi allemaal, Nu schrijf ik hier mijn eerste blog over het lof traject wat ik ben ingegaan. Wat een achtbaan is het geweest zeg! Vorig schooljaar ben ik op de achtergrond gestart met het uitdenken van mijn initiatief op basisschool De Klinkert. Dit schooljaar zou ik tijd en ruimte gaan krijgen om dit initiatief te realiseren. In de tussentijd is er veel gebeurd, omdat een andere baan, bij een andere school, binnen een andere stichting, op mijn pad kwam.

2 dagen voor de zomervakantie heb ik de knoop door kunnen hakken om op Openbare basisschool Het Palet te gaan werken. Mijn initiatief paste perfect binnen deze stichting en er werd meteen meegedacht door directieleden en collega's. Momenteel ben ik meerdere dagen in de week aan de slag met het realiseren van mijn idee en zijn de eerste contactlijntjes al uitgezet. Wat leer ik hier nu al ontzettend veel van! Gesprekken met AZC's en NT2 scholen staan gepland, om met elkaar te bespreken waar de hiaten zitten en wat de vraag van de leerkracht is. Aansluiten bij ib-netwerken om stichtingbreed mijn idee te kunnen delen. In de eerste instantie is onderzoek en gesprekken voeren het belangrijkste element, zodat ik weet waar ik kan beginnen. Dat is voor mij als echte 'doener' een groot leerpunt. Ik kan niet wachten om te gaan 'doen', want dat is waar ik goed in ben! De eerste leskaarten zijn al in ontwikkeling. Als er vorderingen en uitwerkingen zijn, zal ik hier zeker een nieuw blogje over schrijven. Tot gauw!;None;None