Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Maar dat wist ik niet.......

Laatst bijgewerkt op:

Afgelopen woensdag heb ik mijn eerste LOF lab mogen meemaken. Wat geweldig om zoveel enthousiaste collega's te ontmoeten en wat mooi om te zien hoe uiteenlopend de initiatieven zijn. Om even terug te komen op de titel van dit blog, maar dat wist ik niet.... LOF Lab Bij aankomst in Ede werd meteen de mogelijkheid geboden te netwerken met collega's. Om de juiste collega's bij elkaar te zoeken kon ik gebruik maken van een sticker en een praattafel die aansloot bij mijn initiatief. Hier heb ik in dat eerste half uurtje al erg leuke gesprekken gevoerd. NA de opening van de dagvoorzitter heb ik kennis gemaakt met de andere leraren in mijn projectgroep. Onder leiding van Marieke zijn we aan de slag gegaan met het presenteren van onze plannen middels een pitch (deze is te leven in mijn vorige blog). Opvallend was de de plannen binnen ons groepje erg van elkaar afweken. Er ontstond een prettige dynamiek waarin we elkaar hebben kunnen helpen.

Na de lunch heb ik een workshop gevolgd over het opbouwen en beheren van je netwerk. Erg informatief en interactief. Na de workshop zijn we weer bij elkaar gekomen in de projectgroep. Na een werkvorm hebben we de gegevens uitgewisseld en afgesloten met een drankje en een hapje. Collega's Middels de pitch die ik heb geschreven heb ik mijn collega's ook op de hoogte gebracht van mijn plannen. Ik heb gevraagd mee te denken in het opstartproces om zo mijn plannen goed op de rails te krijgen. Om draagvlak voor mijn initiatief te creƫren leek met dit een slimme zet. Natuurlijk heb ik ze ook gewezen op de site jijmaakthetonderwijs.nl Waar ik erg benieuw naar ben is of er binnen de school ook weerstand is tegen mijn plannen. Ik hoop collega's voldoende te hebben uitgedaagd om dit te uiten. Keuzevak De komende weken zal ik mij vooral gaan richten op het schrijven van het keuzevak robotica. Voor dit keuzevak staan de eindtermen beschreven in de syllabus, maar hoe deze aan te bieden is geheel aan de school. Dit bied mij de gelegenheid het keuzevak zo te schrijven dat het perfect aansluit bij mijn ontwikkelplan. Een leuke uitdaging waar ik meet veel plezier mee aan de slag ga!;None;None