Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Maak je methode leuker door themawerk.

Laatst bijgewerkt op:

;In onze schoolgids staat dat we met thema's werken maar helaas is dat niet in de groepen 3 en 4. Ik ben een voorstander van werken met thema's. De betrokkenheid is dan veel groter waardoor de kinderen meer willen ontdekken. Maar omdat wij vooral met methodes werken, zit ons rooster vol en valt het themawerken in de groepen 3 en 4 weg. We zullen waarschijnlijk niet de enige school zijn waarbij dit een rol speelt. Daarom wil ik via mijn LOF een stappenplan bedenken om het themawerk in de (taal)methodes te verwerken. Dan komt het er niet bij maar wordt het geïntegreerd. Als je het stappenplan volgt heb je aan het einde voor 1 blok een thema wat past binnen de (taal)methode.;Mijn doel is: een stappenplan maken zodat andere leerkrachten redelijk vlot een thema in een methode kunnen verwerken. Ik ga dit stappenplan ontwikkelen d.m.v. de praktijk op onze school. Ik ga vooral naar de taalmethode kijken. Dat wordt mijn leidraad. Daarna kan ik naar andere vakken kijken of daar lessen aan toegevoegd kunnen worden. Met als einddoel dat de kinderen een product hebben gemaakt om te presenteren. Denk aan een muurkant, spreekbeurt, maquette, folder enz. Als eerst bekijk ik de woordenschat. Kan ik woorden clusteren tot een thema? De lessen die bij woordenschat horen, kan ik die omzetten tot een thema? Dan ga ik kijken welk thema bij welk blok past. En welke lessen ga ik omzetten naar een themales. Hopelijk heb ik dan aan het einde van dit schooljaar het stappenplan klaar en het thema werk in de groepen 3 en 4 op onze school weggezet.