Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Leren moet je ook leren

Laatst bijgewerkt op:

Mijn naam is Ellen Brouwers. Ik ben 34 jaar en kom uit Gemert. Ik werk op OBS Het Klokhuis in Beek en donk. Dit schooljaar ga ik aan de slag met ‘’Leren moet je ook leren’’, waar ik heel veel zin in heb. Leerlingen die snel zijn afgeleid, die niet zelfstandig kunnen starten aan een taak, die altijd alles kwijt zijn of snel gefrustreerd raken. U kent het vast. Een groot gedeelte van mijn groep krijgt niet mee wat ik ze daadwerkelijk probeer te leren vanwege het gebrek aan goed ontwikkelde executieve vaardigheden. Aangezien deze functies bepalend zijn voor (school)succes wil ik voorzien in een leerarrangement waarbinnen (zowel preventief als adaptief en zowel op klasniveau als individueel) begeleiding is in het ’leren leren’ en het ontwikkelen van EF-s. Dit alles wil ik weloverwogen opzetten. Daarom wil ik theoretisch onderbouwde keuzes maken en het team betrekken in de stappen die we gaan zetten. Over een aantal jaren zie je op onze school een aanbod van een geïntegreerd leerarrangement. Waarbij niet enkel aandacht is voor didactische doelen, maar ook oog is voor de persoonlijke leerdoelen van elk kind op het gebied van EF-s. Leerlingen zijn eigenaar van hun eigen leerproces. Ik wil niet alleen schoolbreed denken, maar verder durven dromen. Ik krijg van mijn team en directeur alle ruimte om bovenstaande in te voeren. Mijn team is enthousiast en betrokken. Ikzelf wil graag leren mijn team op de juiste wijze te coachen en leren mijzelf en mijn plan te presenteren.;None;None