Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

KICK-OFF - Samen gaan we ervoor!

Laatst bijgewerkt op:

Mijn allereerste blog! Ik ben Martine Tiehuis-Kleinsman, 32 jaar, woonachtig in het Twentse Diepenheim. Werk al 12 jaar op de Alfrinkschool in Neede. Op dit moment sta ik voor groep 8 met onwijs veel plezier. Drie jaar geleden heb ik de opleiding tot digicoach gevolgd en dit heeft mij enorm geprikkeld om met het team aan de slag te gaan. Ik vind het belangrijk dat mijn collega’s ook ‘zeker’ zijn in het gebruik van digitale leermiddelen. Wij geven in de klas op maat les maar dat gebeurd niet tijdens een cursus/workshop met collega’s. Toch is die behoefte erg groot. De één is namelijk een stuk vaardiger dan de ander. Ik wil dat leerkrachten op de juiste wijze gecoacht worden. Ik sta aan de zijlijn en probeer ze, ieder op maat, te helpen. Iedere leerkracht heeft de eigen behoeftes en ik probeer ze hierbij optimaal te ondersteunen. Mijn collega's hebben eind september geluisterd naar de kick-off die ik voor hen heb voorbereid. Ze zijn hierdoor geprikkeld en gemotiveerd geraakt. De komende periode ga ik een nul-meting doen. Waar staat iedereen en waar willen zij naar toe. Ik ga na de nul-meting met iedere leerkracht afzonderlijk in gesprek. Uit die gesprekken haal ik de belangrijkste behoeftes van de leerkrachten naar boven en zorg voor individuele (klassen)sessies. Ik wil leerkrachten in de groep coachen m.b.v. digitale leermiddelen. Samen bekijken wij hoe we iets in kunnen zetten en ik begeleid. Leerkrachten worden zo vaardiger en weten uiteindelijk beter hoe ze digitale leermiddelen in kunnen zetten. Ze hebben op maat begeleiding gekregen en hebben nieuwe doelen bereikt, dat zou geweldig zijn. Ik ga kritisch kijken naar de nul-meting, hoe ga je de gesprekken in en wat kan je bereiken. Denk vernieuwend maar niet te groot. Wat kun je dit schooljaar aanpakken, wat ga je volgend jaar doen. Klein beginnen met mooie successen. Successen gaan ervoor zorgen dat leerkrachten gemotiveerd zijn. Hoe ga ik de behoeftes goed in kaart brengen en hoe ga ik daarmee verder zodat iedereen ook voldoende binnen krijgt.;None;None