Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Jonge kinderen, grote onderzoekers!

Laatst bijgewerkt op:

Jonge kinderen, grote onderzoekers! Dat is wat ik, Madeleine Veraart, 28 jaar en leerkracht in het PO, ervaar sinds ik middels de Pabo-opleiding aan het basisonderwijs mocht proeven. Jaren later, en nog steeds werkzaam in het PO, merk ik dat er van deze grote onderzoekers op de basisschool maar weinig over blijft. En daarom ga ik dit doen! Ik wil, samen met mijn collega’s, van deze jonge kinderen (weer) grote onderzoekers maken! Jonge kinderen laten proeven aan het onderzoekend leren, het ontdekken, het zelf uitproberen en samen met de leerkracht tot fantastische inzichten komen. Samen met een expertise groep binnen onze school ga ik het onderzoekend leren bij kinderen samenbrengen met leerkrachtvaardigen die daarop aansluiten. We gaan leerkrachten praktische handvatten geven waarmee zij aan kunnen sluiten bij het onderzoekend leren bij (jonge) kinderen. Doormiddel van een literatuurstudie, proberen en proeven in de praktijk, bijschaven en aanpassen hoop ik samen met mijn team tot onderwijsprincipes te komen die door leerlingen en leerkrachten ingezet kunnen worden tijdens de onderzoeksvraag en die aansluiten bij de 21 -eeuwse vaardigheden. Er is geen pasklaar antwoord die we voor iedere groep en leerkracht in kunnen zetten. Ik ga samen met mijn expertise groep veel proberen, proeven, bijschaven en uiteindelijk ontwikkelen voor onze school. Daarvoor heb ik feedback nodig van mijn team, begeleiding vanuit de LOF-groep en de stichting waarbinnen wij het onderzoekend leren uiteindelijk kunnen aanbevelen.  Jonge kinderen, grote onderzoekers, we gaan ervoor!;None;None