Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Iedereen mee met LOB

Laatst bijgewerkt op:

Mijn naam is Els v.d. Looveren, ik ben  sinds 10 jaar werkzaam als docent ICT en LOB op VMBO-MBO Helicon Eindhoven. Daarvoor ben ik jarenlang leerkracht basisschool geweest. Ik vraag me af hoe ik onze leerlingen optimaal gebruik kan laten maken van hun talenten, hun passie en hun dromen. Momenteel worden de LOB competenties in een speciale les aangeboden. Hierbij ervaar ik niet de positieve energie die ik van leerlingen zou verwachten als het over hun dromen, hun toekomst gaat. Het enthousiasme, de productiviteit en tevredenheid over hun werkzaamheden merk ik wel tijdens de praktijklessen, maar komen in de LOB-theorieles niet tot uiting. Dit zou ik graag anders zien. Daarom lijkt het me een goede manier om LOB te integreren in de praktijkvakken. LOB heeft als losstaand vak te weinig  meerwaarde voor onze leerlingen, maar als het geïntegreerd is in hun dagelijkse werkzaamheden, hun dagelijkse gang van zaken, zal de leerling het plezier en enthousiasme over zijn toekomstbeeld, zijn loopbaan beter tot uiting kunnen laten komen. Een 2e voordeel van de integratie met praktijkvakken is dat de LOB competenties breder gedragen gaan worden door het docententeam. We zijn er dan samen verantwoordelijk voor. Ik ga samen met mijn collega praktijkdocenten de competenties inzichtelijk, de borging duidelijk, en de inhoud toepassen in de IBSsen (Integrale Beroeps Situaties). Dit heb ik van jou nodig: Advies: Hoe kan ik mijn collega’s hier enthousiast voor krijgen zodat we samen dit doel kunnen bereiken?;None;None