Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Ieder kind kan leren programmeren

Laatst bijgewerkt op:

;Elk kind  moet actief kunnen participeren in de snel veranderende wereld van morgen. De leerkrachten kunnen ze daarbij helpen en beiden zullen geschoold moeten worden in 21 e eeuwse vaardigheden. In mijn initiatief is het leren programmeren het doel en daar heb je de volgende vaardigheden voor nodig of die zul je verder moeten ontwikkelen:  samenwerken, doorzettingsvermogen, probleemoplossend vermogen, creativiteit, strategisch denken en  computational thinking.;Na mijn studie specialist Wetenschap en Techniek wil ik binnen Agora antwoord geven op de onderzoeksvraag: Hoe implementeren we onderzoekend en ontwerpend programmeren in ons curriculum. Ik wil voorbeeldlessen en workshops geven over onderzoekend en ontwerpend programmeren aan leerlingen en leerkrachten, waardoor dit een plaats krijgt binnen het onderwijs van Agora.

Verder wil ik mijn eigen kennis en vaardigheden vergroten op het gebied van programmeren d.m.v. het volgen van een online cursus EV3 en het begeleiden van een team van tien leerlingen die voor de eerste keer deelnemen van de First Lego League.

Ook wordt bekeken op welke manier de gemaakte lessen en materialen opgeslagen en gedeeld kunnen worden, zodat alle leerkrachten van Stichting Agora daarvan gebruik kunnen maken.

Alle lessen die wij maken, worden eerst uitgeprobeerd op één van mijn scholen, basisschool de Rietvink.