Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Ieder kind GROEIT op zijn eigen tempo!

Laatst bijgewerkt op:

;

  • Ik wil de kinderen en de leerkrachten leren om verder te kijken dan resultaten. Dit wil ik doen door een portfolio te ontwikkelen, dat kijkt naar de persoonlijke groei van een kind. Ieder kind heeft een talent en dit wil ik laten zien!

;Bij innoverend onderwijs wordt er snel gedacht aan techniek of ICT. Ik speel juist in op de 21e-eeuwse vaardigheden. Deze vaardigheden passen bij mij, de schoolontwikkeling en zorgen ervoor dat de kinderen worden klaargestoomd voor de maatschappij. Hierbij staat kritisch denken, zelfregulering, samenwerken en communiceren centraal. Het doel van het initiatief is om de kinderen eigenaarschap te geven over hun eigen ontwikkeling. de kinderen op mijn school zijn zeer divers: van kinderen met een laag IQ tot hoog IQ, maar ze maken wel dezelfde toetsen! Dat is vreemd! Met het invoeren van een portfolio wil ik ten eerste kinderen inzicht geven, door te kijken naar de groei i.p.v. het resultaat. Wat kon het kind eerst niet, maar wat kan het kind nu wel? Daarnaast wil ik talenten laten zien. Een portfolio laat zien waar het kind goed in is. Waar ligt de ambitie bij dit kind, wat kan het  nu ontzettend goed. Elk kind moet trots kunnen zijn en kunnen groeien! Ook wil ik onderzoekend leren een plek geven binnen het portfolio, zodat ons thematisch werken zichtbaar wordt. Als laatste wil ik ons team prikkelen en laten groeien!