Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

HVX, een nieuw schoolsysteem voor VMBO t/m VWO, gebaseerd op vertrouwen - VO - Bach 4

Laatst bijgewerkt op:

Door Annelien Jonkman Wij gaan met jullie in gesprek over een nieuw schoolsysteem dat wij hebben ontwikkeld en waarmee wij in september vorig jaar zijn gestart.
Leerlingen maken deel uit van cognitief heterogene coachgroepen (VMBO-K t/m VWO), waarmee saamhorigheid en inzicht in verschillende uitgangspunten en wereldbeelden wordt bewerkstelligd.
Zij volgen voor de kernvakken een persoonlijke route die min of meer gelijk loopt met de reguliere stromen. Alle andere kennis en vaardigheden verwerven zij - grotendeels autonoom en autodidactisch - via projecten, ‘eXplore sessions’ en modules.
Wij zijn een nauw met elkaar samenwerkend en zelfsturend team van vakdocenten. Alle uren voor les- en andere (school)taken hebben wij op één hoop gegooid en over onze teamleden verdeeld op basis van interesse. Hierdoor kunnen er altijd twee of drie docenten op de groep staan en doen docenten alleen nog waar zij energie van krijgen.
Voor komend schooljaar koos een kwart van de nieuwe brugklasleerlingen – 104 van de 395 - voor HVX.
Voor de 6 vacatures die wij hebben, schreven 87 docenten ons een sollicitatiebrief.
Dit sterkt ons in onze overtuiging dat wij een systeem hebben bedacht en ontwikkeld dat in een grote behoefte voorziet. Wij delen onze ideeën dolgraag met u.;None;None