Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Horizon verbreding urker ko(t)ters

Laatst bijgewerkt op:

Als ik aan iemand vertel dat ik uit Urk kom is de reactie heel vaak; Aha, dat zogenaamde christelijke inteeltdorp waar iedereen aan de drank en de drugs zit.... Dat doet mij altijd enorm zeer. Ik ben zelf een geboren en getogen Urker, woon hier al mijn leven lang en ben enorm trots op mijn roots. Inderdaad komt er op Urk drank misbruik en drugs gebruik voor en ik heb zelf een zoontje gehad met een genetische afwijking. Maar dat wil niet zeggen dat Urk daar alleen uit bestaat. Er zijn ook enorm veel positieve kenmerken te benoemen die typisch bij Urk horen, alleen hoor je die niet vaak. Eiland urk Urk is een dorp met een rijk verleden en een hele bijzondere geschiedenis. Eeuwenlang eiland in de Zuiderzee, maar vorige eeuw door dijken vastgemaakt aan het vasteland. Het eiland gevoel zit er echter nog steeds in en we zeggen dan ook steevast dat wij OP Urk wonen. De saamhorigheid is groot en we zijn een hardwerkend volkje. Werkloosheid is er bijna niet en de jeugd weet al vroeg van aanpakken. Vaak hebben zij al op jeugdige leeftijd een baantje in een vis-gerelateerd bedrijf. Het nadeel is echter dat ze daar blijven hangen en geen zin meer hebben om verder te studeren. Toekomst Hoewel ikzelf ook op Urk ben blijven wonen en werken gun ik het de Urker jeugd om verder te kijken dan hun neus lang is. We zijn nu eenmaal geen eiland meer en de visserij heeft met allerhande regels en maatregelen te maken. Daardoor zit de visserij tegenwoordig in zwaar weer en ziet de toekomst er niet rooskleurig uit. Omdat ik leerkracht ben in de hoogste klassen van de basisschool wil ik op zoek gaan met mijn leerlingen naar hun toekomstmogelijkheden en ze laten ruiken en proeven aan de diverse mogelijkheden die er in deze moderne tijd zijn. Ik wil ze ervaring op laten doen met verschillende bedrijfstakken zonder daarbij aan hun roots voorbij te gaan. Dus geschiedenis en toekomst combineren en daarbij de persoonlijke groei van de leerlingen stimuleren.;None;None