Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Hoera! 10 weken LOF!

Laatst bijgewerkt op:

Woensdag 4 november 2020, week 10 van mijn LOF-traject. Niet helemaal waar natuurlijk, want de LOF-trein begon te rijden in juli toen ik hoorde dat de aanvraag was gehonoreerd.

Welke 10 clichés bleken de afgelopen weken écht waar?

Je kunt meer als je denkt. // Geen als/dan-foutje, maar het feit dat mijn modules voortkomen uit een theoretisch onderbouwde visie, maken het ontwikkelen ervan juist zo interessant. Voor mij is het dan ook geen straf om (weer) in de literatuur te duiken. Goed werk heeft tijd nodig. // Snel schakelen, twee stappen vooruit denken, hard werken en dan mooie modules leveren. Die planning heb ik al een aantal keren bij moeten stellen. Alle theoretisch uitgedachte stappen mogen soms net iets langer sudderen en daar is niets mis mee! Integendeel, er komen dan juist meer verbanden en ideeën bovendrijven. Nee heb je, ja kun je krijgen. // Het aanleggen van een netwerk, het delen van kennis en het leggen van contacten. Geen dagelijkse kost voor mij. Gelukkig heb ik de afgelopen weken gemerkt dat er deuren opengaan als je vriendelijk (digitaal) aanbelt. Twee weten meer dan één. // Zonder de expertise en kritische blik van alle mensen om mij heen zou de LOF-trein allang een keer uit de bocht zijn gevlogen. Bedankt! Je bent nooit te oud om te leren. // Ondanks het feit dat ik minder dan 10 jaar geleden ben afgestudeerd gaat er nu opnieuw een hele wereld voor mij open. De verdieping in het domein van het cultuuronderwijs leert me veel nieuws en de ijverige student komt weer naar boven. Wie schrijft die blijft. // Het bloggen, samenstellen van artikelen en de verslaglegging: het helpt me om mijn gedachten te ordenen en zo TCM verder te laten groeien. Onderwijs... elke dag anders! // Dankzij het LOF krijg ik de kans om me buiten de waan van de dag te ontplooien. Toch is die dagelijkse realiteit ook een enkele keer al keihard doorgedenderd op die vaste dag... De LOF-trein pakt even een verkeerde wissel, maar staat daarna weer snel op de rails. Alleen ga je sneller, samen kom je verder.* // De spiegel die mij regelmatig wordt voorgehouden, de constructieve vragen, maar ook gezellige overlegmomenten zijn smaakmakers van dit hele traject. Je bent je eigen visitekaartje. // Het podium was me niet vreemd, maar het creëren van een eigen podium wél. De digitale omgeving van het LOF helpt daarbij, maar eigenlijk vind ik dat mijn initiatief nog meer podium verdient. Hoog tijd dus om nog wat extra schijnwerpers aan te zetten. Van gelukkige leraren leer je de mooiste dingen. (Loesje) // Ik kan niet wachten om mijn leerlingen kennis te laten maken met TCM! * quote via mijn LOF-coach;None;None