Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Het Tijdvakkenmuseum komt eraan!

Laatst bijgewerkt op:

Wat is het Tijdvakkenmuseum?Het Tijdvakkenmuseum is een virtueel museum waarin docenten en leerlingen vrij kunnen rondlopen. Het museum bevat alle informatie die leerlingen nodig hebben bij het vak geschiedenis, vormgegeven doodmiddel van objecten, wandkaarten, portretten en door Ad Lankhaar ingesproken uitleg. De tien tijdvakken en bijbehorende kenmerkende aspecten worden zo visueel gemaakt. Op de basisschool en in de onderbouw van de middelbare school kan dit gebruikt worden om de leerlingen meer grip te laten krijgen op de nieuwe leerstof. In de bovenbouw kan het worden ingezet bij het opfrissen van de stof uit de onderbouw en kan het de leerlingen ondersteunen in het onthouden van de kenmerkende aspecten.

Waar staan we nu?De eerste twee (van de tien) kamers zijn volledig ingericht en voorzien van schermen waarmee leerlingen visuele en gesproken uitleg kunnen krijgen. De derde kamer (Monniken en Ridders) is bijna af. We doen ongeveer drie weken over de inrichting van een kamer. Dit zou betekenen dat we aan het einde van dit schooljaar zo goed als klaar zouden moeten zijn. Hierna gaan we nadenken over verschillende werkvormen en opdrachten die je in het museum zou kunnen gebruiken.

Technisch verhaaltje Het Tijdvakkenmuseum zal online in vrij toegankelijk zijn. Het museum wordt momenteel getest op verschillende devices en in verschillende browsers. Op Windows 8/10 apparaten en Chromebooks werkt het prima en ook op moderne telefoons is het ondanks het kleinere scherm redelijk bruikbaar. Langzamere tablets en oudere computers hebben wel moeite met de relatief zware 3D-omgeving. In alle moderne browsers draait het museum zolang er WebGL-ondersteuning is. Alle afbeeldingen, wandkaarten en objecten zijn origineel en de teksten zijn door onszelf geschreven. Ook de muziek (elke kamer is voorzien van instrumentale begeleiding is zelf gecomponeerd en ingespeeld. Dit zorgt ervoor dat het nog best veel werk is! Nog wat plaatjes

;None;None