Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Het onderzoek kwartetspel – MBO – Salon Claire

Laatst bijgewerkt op:

Door Rob Schrijver De gesprekstafel betreft de presentatie van het proces van Rob Schrijver, docent mbo. Het proces betreft het ontwikkelen van een spel, gericht op de kennismaking van ‘het doen van onderzoek in het mbo’ voor studenten. In eerste instantie was het idee om een bordspel te ontwikkelen voor studenten, waarmee ze de eerste stappen kunnen zetten richting onderzoek(en).
De wens om een spel te maken komt voort uit het gebrek aan aandacht voor onderzoek in een mbo 3 opleiding (verzorgende IG). Door zelf bezig te zijn met onderzoek (door een pre-promotietraject, het deelnemen aan een practoraat als docent-onderzoeker en algemene interesse in onderzoek) viel het op dat er in het onderwijs weinig aandacht werd besteed aan het onderzoeken, als onderdeel van het leven lang leren.
Het initiële idee van het bordspel is (nog) niet gelukt. De voorlopige tussenstap bestaat uit een kwartetspel (met 52 kaarten) waarmee de eerste begripskennis wordt bijgebracht. Het is een eerste opstap naar het leren kennen van termen die samenhangen met onderzoek en het doen van onderzoek. Het ontwikkelen van een bordspel blijft op de verlanglijst staan.;None;None