Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Het begint met welbevinden

Laatst bijgewerkt op:

;Met mijn initaitief wil ik het welbevinden van leerkachten en leerlingen bevorderen. Ik wil samen met met mijn collega's vaststellen wat daarvoor nodig is en hier vervolgens aan gaan werken met (nieuwe) methodes en hulpmiddelen. Hierdoor neemt plezier en betrokkenheid toe en worden uiteindelijk ook de resultaten beter.;Mijn doel is om via dit initiatief het welbevinden van kinderen en leerkrachten op mijn school te vergroten. Als mensen zich lichamelijk, geestelijk en sociaal goed voelen leidt dit tot een grotere betrokkenheid en betere resultaten. Op mijn school is het welbevinden van kinderen (en onlosmakelijk ook die van leerkrachten) vaak in het geding.  Ik wil het begrip welbevinden verder onderzoeken en vorm gaan geven. Wat houdt het in? Wat betekent dit voor een kind? Wat betekent dit voor mijn collega’s? Wat betekent dit voor mij? Wat is de rol van ouders en hoe betrek ik hen erbij? Vervolgens komt de vraag hoe kan ik het welbevinden bevorderen, welke instrumenten en hulpmiddelen helpen mij daarbij, hoe kan ik mijn team inspireren en hierin betrekken, hoe gaan we ervaringen delen? We gaan daarbij samen op ontdekkingstocht. Mijn uitdaging is hoe ik andere leerkrachten en leerlingen meekrijg in een gedragsverandering. Hoe bereik ik dit? Hoe zorg ik ervoor dat we dit samen gaan doen?  Mijn collega Saskia Manenschijn zal mijn sparringpartner zijn en een belangrijke rol spelen in de uitvoering van mijn initiatief. Wij willen onze ervaringen delen met andere scholen zodat zij ook meer aandacht besteden aan dit zo belangrijke thema.