Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Gymmen als belevenis

Laatst bijgewerkt op:

;Met mijn iniatief wil ik leerkrachten inspireren om de gymles op vernieuwende wijze vorm te geven: in het gymlokaal, op het schoolplein en buiten het schoolterrein. Hiermee wil ik bereiken dat kinderen meer gaan bewegen, ook buiten schooltijd. Ik wil dit doel bereiken in samenwerking met collega's en buitenschoolse partijen.;Ik vind dat gymles nu vaak weinig aantrekkelijk wordt aangeboden aan kinderen en vaak een ondergeschoven kindje is in het onderwijs. Met mijn iniatief wil ik leerkrachten inspireren om de gymles op vernieuwende wijze vorm te geven: in het gymlokaal, op het schoolplein en buiten het schoolterrein. Hiermee wil ik bereiken dat kinderen meer gaan bewegen, ook buiten schooltijd. Ik wil dit doel bereiken in samenwerking met collega's en buitenschoolse partijen. Werkwijze: Ik wil in samenspraak met mijn collega’s: -Een betere invulling geven aan de gymles (o.a. op basis van een uit te voeren behoeftenonderzoek bij leerkrachten/leerlingen) - Contacten opbouwen en versterken met sportverenigingen en partijen op het nabijgelegen ontmoetingspark De Geune. - Opzetten van werkgroep met leerkrachten, collegaschool De Kameleon en mensen van De Groene -Ontwikkelen van lesstof / materaiaal voor vernieuwende gymplessen op het schoolplein en Ontmoetingspark De Greune. Dit wil ik doen op basis van het behoeftenonderzoek en in ssamenwerking met alle betrokken partijen - Toepassing, evaluatie en bijstellen ontwikkelde lessen -Borging in het curriculum van de school (o.a. grote rol leerkrachten, -Opgedane ervaringen uitdragen naar andere scholen/leerkrachten: De Kameleon neemt deel aan het initiatief; na afloop ervaringen delen binnen Stichting Keender.