Dit is het digitale archief van delen.meteddie.nl
Hier vind je content die zonder dit initiatief in de prullenbak was beland.
Standaard weergave van een item.

Gedrag leer je niet uit een boekje

Laatst bijgewerkt op:

;Scholen lijken met de aanschaf van een methode voor sociaal emotionele ontwikkeling klaar te zijn met dit onderdeel. Mijns inziens zou het veel sterker zijn als een school kijkt wat voor de school specifiek nodig is. Vragen daarbij zijn: wat gebeurt al, wat ontbreekt, wat sluit aan bij onze visie?;Met mijn initiatief wil ik tot een Ichthus specifieke leerlijn voor sociaal emotionele vorming komen. Hiervoor wil ik inventariseren wat wij al op school doen (door en buiten de methode) en hoe waardevol deze aspecten zijn (middels enquêtes en interviews ouders, kinderen, collega’s). Doel hiervan is tot keuzes te komen waar mee verder te gaan, wat los te laten en wat te integreren. Daarnaast wil ik mij verdiepen in pedagogische stromingen die sterk inzetten op bildung. Zo wil ik op bezoek bij De Kees Boeke werkplaats, een antroposofische school en een Jenaplanschool bijvoorbeeld. Ik ga samenwerken met de peuterspeelzaal De Triangel en BSO Bzzzonder, beide gehuisvest in onze school. Nu stemmen we al de thema’s op elkaar af, maar graag gaan we nadrukkelijk samenwerken. Mijn initiatief is daarvoor een goede insteek.